„Feštađuni“ i „Priganitze“ najavili 20. jubilarni Karneval u Budvi na sajmu turizma u Beogradu

Performansom članova NVO „Feštađuni“, igrom plesačica grupe „Montok“ i nastupom budvanske grupe „Priganitze” drugog dana Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, najavljen je 20. jubilarni Karneval u Budvi u prisustvu velikog broja radoznalih posjetilaca i predstavnika medija.

„Zaista je veliko zadovoljstvo biti dio ovog projekta. Velike su pripreme pred karneval i jako je velika organizacija ljudi, koreografije se uvježbavaju, mukotrpan je proces, ali na kraju sve ispane jako lijepo.”, kazao je Jovan Pravilović, član NVO „Feštađuni“ i naglasio da se 20. jubilarni Karneval u Budvi ove godine održava od 28. aprila do 2. maja pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“.

Članovi grupe „Priganitze“ istakli su da se sa zadovoljstvom odazivaju pozivima Turističke organizacije opštine Budva. „Ovo nam veoma znači. Napravili smo pauzu u sviranju neki period, ali kad su nas kontaktirali jednoglasno smo odlučili da sviramo, jer nam je čast biti na ovakvim manifestacijama.“ istakao je Luka Dimitrijević, član grupe.

Program koji je trajao više od dva sata okupio je veliki broj posjetilaca koji su budvanskom štandu prilazili sa željom da saznaju više o datumu održavanja i samom programu Karnevala. Posebnu pažnju posjetilaca, ali i medija, privukli su kostimirani članovi NVO „Feštađuni“ i plesačice grupe „Montok“, koji su uz najljepše primorske melodije u izvođenju grupe „Priganitze“ prenijeli atmosferu budvanskog Karnevala u Beograd.

Na budvanskom štandu su i drugog dana organizovani brojni susreti sa parterima i prijateljima iz Beograda i Srbije, održana nagradna igra za sve posjetioce i obavezna degustacija primorskih poslastica koje su pripremile dame iz „Organizacije žena Budve“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti