Filipini će u februaru dozvoliti dolazak turistima

Odlukom vlade će turisti od februara moći posjećivati Filipine nakon zabrane koja je uvedena usljed pandemije koronavirusa.

Filipine će , kako prenosi klix.ba, moći posjetiti samo vakcinisani turisti i to od 10. februara. Arhipelag čini više od 7.000 ostrva, otvaranje za turiste je planirano za decembar 2021. godine, no od toga se odustalo zbog soja omikron koji se u međuvremenu pojavio. Međutim, sada je određen novi datum otvaranja Filipina za vakcinisane turiste iz 150 zemalja uključujući Veliku Britaniju, Japan, Kanadu, Australiju, Italiju i SAD.

"Ovo će značajno pomoći u obnovi radnih mjesta, posebno u zajednicama koje zavise o turizmu, kao i onima koji će ponovo moći obavljati svoj biznis nakon prethodnog zatvaranja", saopšteno je iz ministarstva za turizam.

Vlada će ukinuti i karantin 1. februara za Filipince koji se vraćaju kući, no turisti koji budu dolazili na Filipine morat će biti vakcinisani i posjedovati negativan test na koronavirus.

Filipini su poznati po bijelim pješčanim plažama i bogatom morskom životu.

Turiste će primati i Tajland od 1. februara.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti