Fondacija Budva šalje prvog studenta na edukaciju u Sao Paolo

Pored brojnih aktivnosti koji se realizuju na lokalnom nivou, obavještavamo javnost da je Fondacija Budva intenzivirala saradnju u međunarodnom formatu.

Fondacija šalje Ivanu Srećković na obuku političkog aktivizma u školi „International Course on Political Training for Political Educators“ u trajanju od 45 dana u Sao Paolo u Brazilu. Riječ je o petom kursu za političke edukatore, a zadovoljstvo nam je što je Ivana prva participantkinja sa prostora Balkana, koja ima priliku da pohađa isti. Prethodne četiri generacije okupile su oko 300 učesnika koji su predstavljali oko 70 organizacija iz tridesetak zemalja u cilju okupljanja aktivista iz organizacija sa svih kontinenata. Kurs omogućava političku edukaciju aktivista i formiranje kadra koji će zahvaljujući usavršavanju biti u mogućnosti da organizuje škole i programe političke edukacije u lokalnim organizacijama.

Program kursa uključuje teorijske studije i teme kao što su: međuodnos klase, pola i rase; istorijski pregled klasne borbe; političku filozofiju i političku ekonomiju; hegemoniju i klasnu borbu; imperijalizam i kolonijalizam; i tako dalje. Pored teorijskog dijela, program obuhvata i sedmodnevnu terensku posjetu, gdje će participanti moći i da se uvjere u probleme i sistem u Brazilu i da primijene stečena znanja.


Ovo usavršavanje omogućiće organizovanje različitih aktivnosti na više političkih tema, kao i dalju političku edukaciju mlađih naraštaja u našoj zemlji, te pored formalnog obrazovanja, omladina u Crnoj Gori moći će iz prve ruke da se upozna sa različitim političkim teorijama i temama, a sve kroz znanje koje će naša participantkinja steći u Južnoj Americi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti