Fotografije crnogorskih predjela u ruskom izdanju „National Geographic Traveler“ o Crnoj Gori

Fotografije impresivnih predjela Crne Gore objavljene su u članku pod naslovom „U planinama i radosti“ na devet stranica proljećnog štampanog izdanja ruske edicije „National Geographic Traveler“. Takođe, fotografije su objavljene na portalu ovog renomiranog medija koji broji 2,3 miliona čitalaca i na Instagram nalogu kojeg prati 517,000 ljudi. Procijenjena reklamna vrijednost članaka iznosi € 103,000 a ruska edicija „National Geographic Traveler“ magazina koja se danas štampa u 110,000 primjeraka smatra se jednom od najstarijih publikacija koja se bavi putovanjima na ruskom govornom području. 

„Objava u proljećnom izdanju ove renomirane publikacije jedna je od promotivnih aktivnosti na ruskom tržištu u susret ljetnjoj sezoni. Fotografije Boke Kotorske, Skadarskog jezera, Biogradske Gore i planina sjevera Crne Gore iz ugla Dmitri Telnova - destinacijskog fotografa i putopisca prikazuju Crnu Goru kao konglomerat različitih pejzaža idealnih za posjetu i istraživanje uz poštovanje aktuelnih društvenih normi socijalne i fizičke distance“- izjavila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić ovom prilikom i dodala: „Zdravstvena kriza usporila je dinamiku putovanja i većina turista se nalazi u etapi istraživanja svoje sljedeće destinacije za odmor te su ovakve vrste objava adekvatan format promocije pogotovo za okolnosti današnjice na strateški važnim emitivnim tržištima.“

Navedenu foto priču „ispričao je“ fotograf Dmitri Telnov (Dmitry Telnov)  koji je boravio u petodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori u novembru 2020. godine na poziv menadžmenta hotela Regent Porto Montenegro a u sklopu prve Regentove „photo-tracking“ ture. Inicijativa je realizovana u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Turističkom organizacijom Tivta i Porto Montenegro-om, u cilju promocije Crne Gore kao cjelogodišnje destinacije. 

Ovo je nastavak dobre saradnje sa svjetskim liderom u geografiji, kartografiji, istraživanju i putovanjima, “National Geographic Traveller” na planu pozicioniranja Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije globalno.

Podsjećamo da je u britanskom izdanju ovog magazina Crna Gora svrstana u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija na svijetu za porodična putovanja u 2021. godini. U članku “Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje” Crna Gora, kao druga na listi “Best of the World 2021”,  rame uz rame, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti