Fotografijom francuskog sela Turci promovišu vlastiti turizam

Fotografijom francuskog sela Turci promovišu vlastiti turizam           

Poznato francusko selo greškom se našlo u brošuri koja promoviše turističke vrijednosti i ljepote zapadne turske regije Manise, izvijestila je u srijedu novinarska agencija Dogan, napominjući da se radi o 'ortografskom nesporazumu'.

Naime, u toj publikaciji, ured za kulturu i turizam regije Manise pobrkao je mjesto Goerdes u Turskoj s prelijepim provansalskim selom Gordes koje je uvršteno u 'najljepša sela Francuske'.

 

'Goerdes, u srcu šume', piše ispod slike koja prikazuje francusko umjesto turskog sela. Predsjedniku turističke zajednice Erdincu Karakoseu je bilo 'nelagodno' zbog te greške, objasnivši da im je usprkos “više nego jednoj kontroli, ta malena slika pobjegla”. Za promociju turske regije je odštampano oko 50.000 primjeraka brošura na 248 stranica. Gradonačelnik francuskog Gordesa je komentarisao da ta zabuna 'dokazuje da smo jako poznati'. Radi se o selu sa oko 2.000 stanovnika i kućama od kamena i dvorcu koji su izgrađeni na stijeni. Turski Goerdes broji 10.000 stanovnika i poznat je po izradi tepiha na tradicionalan način. 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti