Francuski novinari magazina "Le Figaro" u posjeti Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, novinarska ekipa renomiranog francuskog nedjeljnika “Le Figaro”, od 12. do 19. juna boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Sa crnogorskom turističkom ponudom, kroz članak koji će biti objavljen na deset stranica, upoznaće se oko 350 000 čitalaca ovog magazina, dok će online verzija biti dostupna za skoro 22 miliona čitalaca. "Le Figaro" magazin jedan je od najčitanijih u Francuskoj.

„Čitaocima će između ostalog biti predstavljen dio Crne Gore koji je manje poznat francuskom tržištu a zaslužuje da bude, kao što je predio Prokletija, tačnije dolina Grebaje. Pejzaži u ovom dijelu Crne Gore oduzimaju dah i siguran sam da će poslužiti kao inspiracija prilikom izbora destinacije za godišnji odmor“, izjavio je Vincent Noyoux-a, novinar Le Figaro-a koji boravi u Crnoj Gori.

Pored toga, u članku će biti predstavljena i ponuda Crnogorskog primorja, kroz razgovore sa zanatlijama, kulturno-istorijsko naslijeđe, kao i gastro ponuda i ponuda hotela.

NTO CG realizuje ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Gusinja, Bara, Budve, Kotora i Herceg Novog, kao i JP NPCG. Od strane turističke privrede posjetu su podržali hoteli „One & Only Portonovi“, „Maestral Resort & Casino“, „Conte“ i „Lazure Resort and Marinas“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti