Gdje putovati ove zime s ograničenim budžetom? Objavljena lista "prihvatljivih" destinacija

Web stranica DiscoverCars.com je predstavila svoju godišnju rang listu najboljih (cjenovno prihvatljivih) destinacija za zimski odmor u Evropi, a Krakov je treću godinu zaredom na vrhu.

Stari grad u Krakovu prepun je podrumskih barova gdje se možete zabaviti, a tu je i mnogo fascinantne historije Istočne Evrope za istraživanje.

Prema istraživanju, kako prenosi portal klix.ba, Krakov ima izuzetno niske cijene najma automobila i hotela, kao i nevjerovatnih 665 restorana po razumnim cijenama. Cijena jednog piva će vas oko 2,25 eura.

Prag je druga najbolja evropska zimska destinacija, tek neznatno iza Krakova sa ocjenom 37 od 50 (Krakov je postigao 38). Glavni grad Češke može se pohvaliti sa nevjerovatnih 1.206 jeftinih mjesta za jelo, a takođe ima dobre ocjene za jeftin smještaj i letove.

Na trećem mjestu je Brisel, koji je visoko rangiran zahvaljujući obilju besplatnih atrakcija u ponudi, uključujući i zadivljujući Grand Place.

Lista najboljih gradova u Evropi koje možete posjetiti i s ograničenim budžetom:

Krakov, Poljska

Prag, Češka

Brisel, Belgija

Pariz, Francuska

Budimpešta, Mađarska

Tallinn, Estonija

Berlin, Njemačka

Amsterdam, Nizozemska

Beč, Austrija

Kopenhagen, Danska

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti