Globalno poznati modni kreatori i urednici u posjeti Budvi

Tokom boravka u Crnoj Gori povodom 4. Internacionalnog modnog festivala (IFF) koji se tokom vikenda održao u luksuznoj marini „Porto Montenegro“, kreatori i menadžment svjetski poznatih modnih kuća Pierre Cardin, Balestra, modna dizajnerka Tamara Jarić i urednik modnog časopisa „Women's Wear Daily“ („WWD“), boravili su u jednodnevnoj posjeti Budvi u petak, 22. jula.

Budva kao najpoznatija i najpopularnija destinacija u Crnoj Gori, nezaobilazna je tačka za svakog gosta koji boravi na primorju. Turistička organizacija opštine Budva je posjetiocima i učesnicima IFF-a organizovala obilazak Starog grada i njegovih znamenitosti u pratnji profesionalnog vodiča, nakon čega su bili ugošćeni u elitnom kompleksu „Dukley Gardens“ na Zavali gdje su uživali u ambijentu, delicijama i pogledu na rivu i Stari grad. Obilazak budvanske rivijere nastavljen je posjetom hotelu „Splendid Conference&SPA Resort“ gdje je upriličen ručak.

Naslednik Pierre Cardin-a, Rodrigo Basilicati, menadžment ovog svjetskog modnog brenda u sastavu: Jean Pascal Hesse, Oto Kveselava, Melanie Marie Bouexiere, Gian Paolo Giannotti, zatim Julia Đorđević, ćerka i unuka Renato Balestra-e, Federica Balestra i Sofia Bertolli Balestra, urednik WWD modnog magazina, Miles Socha i modna dizajnerka i sestra proslavljenog košarkaša, Tamara Jarić, uživali su u izletu u Budvi, otišli puni lijepih utisaka i sa željom da se vrate i provedu više vremena u jednoj od najljepših destinacija na Jadranu.

Posjeta je organizovana u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i rizortom „Dukley Gardens“.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti