Google se sprema da uništi online turističke agencije

Prije nekoliko dana smo objavili tekst:

Vapaj turističkih agencija: Ubiše nas nelegalni sajtovi, a sada vam donosimo priču o tome šta se tek sprema i zašto je neophodno da se kao zemlja ubrzano elektronski opismenjavamo.

 

Prije gotovo 15 godina online turističke agencije poput Expedije, Orbitza i Travelocityja “uništile” su svoju fizičku konkurenciju, a sada Google priprema njihov kraj.

Dok se javnost zabavlja Googleovim samovozećim automobilima i pametnim naočarama, internetski div užurbano unaprijeđuje svoje mnogobrojne online servise, pa tako i onaj za pretragu jeftinih vazduhoplovnih karata.

Slate piše kako je Googleova pretraživač sve kvalitetanija, brža i daje relevantnije rezultate pretraživanja u odnosu na konkurenciju. Google Flight Search servis pokrenut je 2011. godine, a do danas je doživio više (pozitivnih) promjena i nadogradnji mogućnosti.

bankar.me.jpg

Google je u posljednjih nekoliko godina i preuzeo čitav niz kompanija iz online putničkog sektora što samo daje naslutiti kako internetski div priprema velike stvari u domeni online bookiranja vazduhoplovnih karata, hotelskog smještaja i rent-a-cara. (bankar.me)

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti