Opština Budva za prvih osam mjeseci izdala 70 građevinskih dozvola

Opština Budva za prvih osam mjeseci izdala 70 građevinskih dozvola

 

Opštinski Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj za prvih osam mjeseci ove godine izdao je 70 građevinskih dozvola, kojima je dozvoljena gradnja čak novih 62.155 kvadrata stambenog i apartmanskog prostora, a u Opštini čeka još najmanje 40 zahtjeva za dobijanje građevinske dozvole.

 

U godišnjem izvještaju o uređenju prostora u opštini Budva za 2012. koji su sačinili Sekretarijat za investicije i Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj, navodi se da je izgrađenost prostora u proteklih nekoliko godina izrazito napredovala, posebno u sferi individualnog i kolektivnog stanovanja, kao i gradnji turističkih kapaciteta.

 

„Analizom sprovođenja planskih dokumenata od prostornog plana, Generalnog do planova nižeg reda, uočava se da su svi oni donijeti, između ostalog, i sa željom da se legalizuju postojeći objekti. Ovaj cilj je dobrim dijelom positgnut, jer je legalizovan značajan broj objekata. Potpuno komunalno opremanje grada i uređenje planiranih javnih površina i sadržaja, mora biti obezbijeđeno odgovarajućom zemljišnom politikom i odgovarajućim upravljanjem gradom, navodi se između ostalog u izvještaju za prošlu godinu.

 

Takođe je navedeno da u proteklom periodu, najveći problem upravljanja prostorom predstavlja činjenica da u pogledu infrastrukture, investicije nijesu bile srazmjerne potrebama i nijesu pratile izgrdanju mnogobrojnih novih objekata, tako da je evidentan nedostatak, kako saobraćajne, tako i ostale infrastrukture na značajnom dijelu teritorije opštine.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti