Građevinski biznis cvjeta

Građevinski biznis cvjeta

I dok se fabrike i pogoni zatvaraju po Crnoj Gori, a sve više radnika trpi posljedice tranzicije, ono što je sigurno, građevinartsvo je po svoj prilici, privredna grana koja je u procvatu.

Upravo ovaj "biznis" i dalje je jedan od najunosnijih, prije svega na crnogorskom primorju, i bukvalno parira turizmu, kao strateškoj grani.

 

Naime, prema poslednjim podacima zavoda za statitiku – Monstata, vrijednost izvršenih građevinskih radova u III kvartalu 2013. godine veća je za 3,8% u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je za 28,2% veća u odnosu na II kvartal tekuće godine.

 

Izvršeni efektivni časovi na građevinskim radovima u III kvartalu 2013. godine veći su za 29,8% u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok su za 2,1% manji u odnosu na II kvartal tekuće godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti