Gradonačelnik Budve Marko Carević ugostio predstavnike Uprave za inspekcijske poslove

U susret sezoni pripremni sastanak održan je i sa gradonačelnikom grada koji je tokom ljetnjih mjeseci na udaru turista i pojačanih aktivnosti u svim djelatnostima.

V.d. direktorice Ana Vujošević i pomoćnica direktora Višnja Orban razgovarale su sa gospodinom Carevićem o izazovima koji se velikim dijelom tiču problema neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja i ostalih oblika sive ekonomije za koje neće biti tolerancije ni od strane lokalne samouprave ni od strane inspekcijskih službi koje će od jula mjeseca biti u znatno pojačanom prisustvu i u Budvi.
Dogovorene su zajedničke kontrole sa lokalnom Komunalnom policijom. Koordinator koji će u toku sezone biti zadužen za Budvu ujedno će učestvovati i u radu lokalnog Koordinacionog tijela kako bi se što brže detektovali i otklanjali problemi nastali na terenu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti