Gradonačelnik Dubrovnika zabranio kofere na točkiće: Mjera je samo početak

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković donio je odluku o zabrani kofera koji imaju točkiće, prenosi Metro.uk.

Zahvaljujući ovoj odluci, turistima dubrovačkog Starog grada je zabranjeno vući kofere na točkićima što bi značilo da ukoliko turisti posjeduju takav kofer, moraće ga nositi do lokacije na kojoj želi biti.

Gradonačelnik Franković naveo je da je razlog nove politike zapravo pokušaj suzbijanja zagađenja bukom jer je lokalnom stanovništvu dosadilo da ih noću budi zvuk kofera turista na kamenim pločama.

Ukoliko, neko bude uhvaćen, može dobiti kaznu od 265 eura, a prema riječima gradonačelnika ova mjera je samo početak. Naime, oni planiraju uvesti sistem gdje će turisti svoje kofere odlagati izvan grada, koji će se kasnije prevoziti do smještaja.

Pored toga što navode da kofere treba nositi, oni su pozvali turiste da ne šetaju svoje ljubimce bez povoca, da ne hodaju bez majice i ne penju na spomenike jer će na taj način iskazati "poštovanje" prema gradu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti