Grci se žale na turiste iz Srbije: Unajmljuju apartmane da bi pekli paprike iz Leskovca

I dok pojedini mediji u Hrvatskoj imaju običaj turiste iz Bosne i Hercegovine optuživati da na Jadranu malo troše te sa sobom nose "paradajz i paštete", turisti iz Srbije koji najčešće ljetuju u Grčkoj i Crnoj Gori, suočili su se s malo drugačijim problemom.

Naime, jedna srbijanska turistička agencija otkrila je da u posljednje vrijeme imaju problema s grčkim ugostiteljima jer se stalno žale na turiste iz Srbije i to, kako tvrde, najviše zbog - paprike.

Kako su objasnili, čini se da neki turisti boravak u Grčkoj u septembru koriste ne samo za odmor i kupanje, nego i za spremanje zimnice.

"Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u vrećama. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj“, objasnio je kroz smijeh radnik turističke agencije za portal Nova.rs, a prenosi klix.ba.

Radnik agencije  je dalje objasnio kako "paprika turizam“ onima koji ga praktikuju zapravo donosi višestruku korist.

"Prvo, ljetuju po gotovo nerealnim cijenama – poznato je da su krajem septembra aranžmani nekoliko puta niži nego u sezoni. Drugo, ne gube vrijeme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mjesec - a to bi u narednom periodu moglo da bude još izraženije", istakli su iz turističke agencije.

Dodaju kako su Grci svega svjesni, ali ne vide rješenje za ovaj nesvakidašnji problem s kojim su se susreli.

Takođe, još jedna stvar na koju se grčki ugostitelji žale su tinejdžeri koji najčešće pod stolom hotelskog restorana dolijevaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.

I prije tri godine Grci su se žalili srbijanskim turističkim agencijama jer turisti iz Srbije u Grčkoj prave zimnicu, a zbog preteških kofera punih ajvara pojedini su autobusi morali mijenjati gume.

Brojne agencije primile su žalbe gostiju koji iznajmljuju apartmane nakon što ih napuste Srbi koji unutra prave ajvar i džem od marelice. Agencije u tim apartmanima redovno su nalazile haos, a Srbijance su već tada počeli upozoravati da je pravljenje ajvara u apartmanima strogo zabranjeno.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti