Guardian misli da je putovanje prugom Bg-Br spektakularno

Britanski magazin “Guardian” uvrstio je prugu Beograd-Bar u listu “najspektakularnijih putovanja za koje vjerovatno nikad niste čuli”.“Guardian” je napravio listu 10 relacija koje se prelaze staromodnim vozovima, a koje nijesu toliko poznate. Tu su se našle pruge iz Ekvadora, Kanade, Australije, Francuske, Madagaskara, Japana, Brazila, Šri Lanke, Austrije, ali i svima nama poznata pruga između Beograda i Bara.

Kako navodi britanski list, pruga Beograd-Bar je duga 476 kilometara, a navode da putnike na tom putu čeka prolazak kroz oko 250 tunela i preko 400 mostova. Posebno su naveli spektakularan pogled sa vijadukta Mala Rijeka prema Kolašinu, visokog 200 metara i dugog pola kilometra.

Razumljivo je zašto stranci vide egzotiku u ovoj destinaciji, ali pitanje je da li isto tako misle i ljudi sa naših prostora koji su se više puta “klackali” satima po ovoj pruzi. (barinfo)

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti