Hiljade riba bježe iz mora: Snimak sa Filipina preplavio mreže, stručnjaci još ne znaju uzrok

Neobičan fenomen snimljen je na mirnoj obali ostrva Sarangani (Filipini), tokom jutarnjih sati , a podjednako zbunjuje mještane i ljude širom svijeta.

Hiljade riba, mladih sardina, odlučilo je da “pobjegne iz mora” na kopno, kao da im prijeti “nepoznata situacija”. Snimak je preplavio mreže, izazvao različite reakcije i mišljenja.

Pojedini mještani protumačili su neobičan događaj kao “blagoslov”, jer su obezbijedili značajne zalihe ribe, dok drugi upozoravaju na “zloslutne predznake” i “najavu katastrofe”, prenosi Lakalle Blu Radio.

Video je izazvao brojna nagađanja i spekulacije, a oglasili su se lokalni stručnjaci koji za sada nemaju preciznih objašnjenja.

Pojedini naučnici pretpostavljaju da je ovakvu situaciju mogla da izazove nagla promjena okeanskih struja, promjena temperature vode ili podvodni seizmički poremećaji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti