Hotelijeri zabrinuti novim programom sajta Booking.com

Booking.com je ove godine pokrenuo novi program za hotele pod nazivom Rezervacija bez rizika (Risk Free Hotel Reservation). Iako je predstavljen kao niz pogodnosti koje čekaju hotele u slučaju da gost otkaže rezervaciju napravljenu preko ovog sajta, hotelijeri se boje da to neće biti baš tako dobro kao što izgleda.

Kako piše Mirai agencija za marketing hotela, a prenosi hotelijeri.com program je prvo počeo sa primjenom kod nekih hotela u Španiji. Program Rezervacija bez rizika predstavljen je kao pogodnost za hotele koja će im donijeti više novca.

Naime, suština je u tome da ukoliko gost, koji je rezervisao smještaj koristeći Booking.com otkaže, sajt se obavezuje da će hotelu naći drugog gosta ili da će platiti rezervaciju. Hotel će, svakako, dobiti novac.

Međutim, Booking.com u startu najavljuje da je moguće da novac stigne malo kasnije nego inače, s obzirom na to da neki gosti otkažu rezervacije praktično pre same prijave u hotel.

Ono što brine hotelijere je to što ovaj sajt za rezervaciju smeštaja ne navodi mnoge pojedinosti. Na primjer, ne navodi se da li će nakon otkazivanja rezervacije, Booking.com prodati sobu vašeg hotela po istoj ili po nižoj ceni. Takođe, ne navodi se da li će sajt platiti cjelokupan boravak koji je gost otkazao, ili će to biti samo jedna noć.

 

Izvor: Facebook.com/HotelZlatiborMona

 

Osim toga, ovaj sajt za rezervaciju smještaja ovako praktično postaje ekskluzivni “vlasnik” soba vašeg hotela i ne ostavlja hotelijerima priliku da pokušaju da “odgovore” na otkazanu rezervaciju.

Naime, nakon otkazane rezervacije, hotelijeri su imali priliku da, na primjer, razmisle o visini cijene soba. Ukoliko su se tržišni uslovi promijenili hotelijeri su mogli da snize cijene i preostalih soba ili da zadrže prvobitnu cijenu, ali da ih ponude uz neke dodatne besplatne pogodnosti kako bi ostvarili veću direktnu prodaju.

 

Uz ovaj program, čini se, gube svojevrsnu povratnu informaciju tržišta. Uz to, Rezervacija bez rizika donosi više novca sajtu Booking.com na osnovu provizija.

 

Hotelijeri koji su se već susreli sa ovim programom poručuju da on ne namjerava da spriječi štetu koju hotelu nanose otkazane rezervacije. Da je to slučaj, sajt za rezervaciju smeštaja bi mogao da obavijesti hotele o razlogu otkaza rezervacije, kao i da upozori hotel na gosta koji ima visok procenat otkazanih rezervacija.

Printskrin: Youtube/Booking.com

 

Vjeruju da ovim programom, Booking.com želi da postigne prednost, kako nad drugim sajtovima za rezervaciju smještaja, tako i nad drugim prodajnim kanalima koje hoteli koriste.

Učestvovanje u ovom programu preporučuje se hotelijerima samo ukoliko ih ne zanima povećanje direktne prodaje hotelskih kapaciteta, ni smanjenje cijene hotelskih soba.

Na sajtu partnerhelp.booking.com koji je namenjen hotelijerima koji sarađuju sa ovim sajtom za rezervaciju smeštaja, ima nekoliko komentara nezadovoljnih hotelijera.

 

Ostaje da se vidi da li će Rezervacija bez rizika zaživjeti i da li će pretrpjeti neke izmjene.

 

izvor: hotelijeri.com

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti