Idilični grad u Coloradu ne može pronaći radnike za platu od 167.000 dolara

Za jedan skijaški grad u Coloradu, uprkos tome što nudi godišnju platu od 167.000 dolara, skoro je nemoguće pronaći radnike.

Steamboat Springs , kako prenosi klix.ba, se nalazi u planinama Colorada sa skijalištem Steamboat, a nadaju da će biti jedna od najboljih skijaških destinacija na svijetu u narednim decenijama. Okružen snijegom i raskošnim drvećem, privlači ljubitelje zimskih sportova, a područje oko njega je isto tako čarobno.

Uprkos brojnim poslovima koji se nude u gradu, ovo područje je postalo toliko nepristupačno od pandemije koronavirusa, a gradski menadžer Gary Suiter kaže da se grad bori da pronađe radnika za poziciju šefa ljudskih resursa (HR) i upravljanja rizicima s platom od 167.000 dolara. Ističe da su dva kandidata za posao odbili tu ulogu jer im plata ne bi pokrila troškove stanovanja.

Loryn Duke, direktorica komunikacija za skijalište Steamboat, kaže za NBC News da je grad nekada čuvao kuće za uposlenike dok su hoteli bili rezervirani za goste "međutim sada su kuće za goste, a hoteli su za stanovanje zaposlenih".

Lokalni agent za nekretnine Jon Wade rekao je za NBC da je od 2020. cijena nekretnina porasla za 64 posto, čime u prosjeku koštaju oko 1,1 milion dolara, što znači da ako imate platu od 200.000 dolara ili manje, vjerovatno ćete se boriti da budete u mogućnosti da priuštite da živite u ovom području.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti