Influenseri iz Slovenije: „Vidjeli smo Crnu Goru u njenom punom sjaju“

Prirodne ljepote Crne Gore impresionirale su poznate influensere iz Slovenije Katarinu Benček i Marka Pavlović, koji su u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravili u našoj zemlji.

Tokom boravka u periodu od 3. do 8. maja, influenseri su se potrudili da uživo prenesu svaki trenutak proveden u Crnoj Gori, uključujući brojne aktivnosti, gastronomiju, odmor u hotelima, kao i obilazak turističkih atrakcija. Mnogobrojni postovi na njihovim Instagram profilima izazvali su komentare oduševljenja, a i sami nisu štedjeli riječi hvale za sve što su vidjeli i doživjeli.

Poznati influenseri iz Slovenije posjetili su Rijeku Crnojevića, Virpazar i Stari Bar, a zatim uživali u noćnom životu Podgorice. Prema njihovim riječima, glavni grad Crne Gore nudi brojne mogućnosti dobre zabave koje su posebno zanimljive mladima iz Slovenije.
Zaista sam impresionirana Crnom Gorom i nijesam vjerovala da je ova zemlja tako zelena. Sigurno ću je ponovo posjetiti i to ovog ljeta, jer sam se uvjerila u raznovrsnost ponude. Ovdje je moguće u jednom danu iskusiti najbolje adrenalinske avanture, ali i uživati u oazama mira. Svako može naći nešto za sebe“, rekla je Katarina Benček.

Sličnog mišljenja je i Marko Pavlović, koji je ovog puta otkrio nove kutke Crne Gore. Uvjerio se u savršen spoj avanture, ukusa, prirode i mira, a posebno ga je oduševio sjever naše zemlje. Obilazeći Bjelasicu i Durmitor, imali su priliku da se oprobaju u raznim uzbudljivim aktivnostima na otvorenom.

„Već nekoliko puta sam posjetio Crnu Goru, ali sad sam prvi put bio na sjeveru. Ima velike sličnosti sa planinama u Sloveniji, a opet ostavlja utisak jedinstvenog ambijenta. Predivno je, ne znam šta bih prije preporučio: sve atraktivne lokacije koje smo obišli, adrenalinski doživljaj, hranu, provod.. Vidjeli smo Crnu Goru u njenom punom sjaju“, kazao je Marko Pavlović koji  sa ovog putovanja nosi najljepše utiske.
Naši gosti iz Slovenije su se upoznali sa bogatom istorijom i kulturom Cetinja, obišli Njegošev mauzolej na Lovćenu, pa se spustili do Bokokotorskog zaliva i uživali u krstarenju. Nisu zaobišli ni ostrvo Sveti Stefan, za koje kažu da je veoma slikovito i jedinstveno.

Iz turističke agencije „Gold Travel“, koja je strateški partner NTO CG, poručili su da je posjeta dobar vid promocije naše zemlje, s obzirom na popularnost koju ovi mladi ljudi imaju u svojoj zemlji, a i šire.

„Očekujemo da se na ovaj način približimo onima koji nisu bili upućeni u raznolikost crnogorske turističke ponude i prirodnih ljepota. Samim tim, očekujemo povećanje broja posjetilaca iz Slovenije u narednom periodu. Radujemo se tome, te smo spremni za sve ljubitelje prirode koji žele da sa nama istraže ljepote naše zemlje“, poručili su iz turističke agencije „Gold Travel“.
Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete dali su i strateški partneri NTO CG – turistička agencija „Gold Travel“ i hotelska grupacija Montenegro Stars, nacionalna avio kompanija Air Montenegro, konoba “Langust”, restorani “Conte” i “Ribnica”, hotel “Forca Tera”,  lokalne turističke organizacije Podgorice, Cetinja i Kotora, kao i turistička agencija „Tajus“ iz Slovenije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti