Inicijativa kod komšija: Žirje treba biti specijalni resort legalizovane kocke, marihuane i prostitucije!

Ostrvo Žirje kraj Šibenika ili barem dio zelene zone na ostrvu, trebalo bi u skoroj budućnosti pretvoriti u poseban državni resort u kojem će biti legalizovana prostitucija, starijima od 21 godinu dopušten uzgoj, prodaja i konzumacija marihuane te omogućen razvoj kockarnica prema posebnim uslovia, sve kako bi spasili otok od izumiranja, a hrvatskoj državi osigurali ne milione, nego milijarde eura profita koji se može iskoristiti za gradnju škola, cesta i infrastrukture.

 

Tako bar ptiča Anton Dobra, člana HDZ-a i bivši predsjednik Mjesnog odbora Žirje, uglednog šibenskog ugostitelja koji uskoro otvara noćni klub na šibenskoj plaži Banj, a koji smatra da bi stvaranjem specijalne 'crveno-zelene' zone na Žirju vratili ostrvljanima osmijeh na lice i pomogli posrnuloj hrvatskoj ekonomiji.

z5_1.jpg

- Pravog turizma bez takve ponude nema i ljudima treba osigurati ponudu po sistemu – ko voli, nek izvoli. Bez prostitucije i marihuane, to vam je u Hrvatskoj kao da gosta dovedeš u vrhunski riblji restoran, bez jastoga, škrpine i šampijera u ponudi. Država hitno mora omogućiti jedan takav vid turizma, kakav već imaju puno kulturnija i osvještenija društva od hrvatskoga. Bruto prihodi od turizma bi tako porasli da bi s lakoćom punili proračun i iskoristili sredstva za poboljšanje života u ovoj konzervativnoj naciji prepunoj napuštenih ostrva i sela – kaže Dobra koji smatra da je Žirje idealno jer ima helliodrom, pristanište za jahte, a pretvaranjem ostrva u posebnu zonu liberalne ponude, Šibensko-kninska županija postala bi turistički hit i donijela bogatstvo svojim žiteljima.

Umjesto aktuelnih inicijativa da se na Žirju gradi centar za oboljele od PTSP-a za potrebe NATO država, zar ne bi bilo bolje vratiti ljudima osmijeh na lica kroz jedan takav vid ponude, pita se Dobra, a onda ćemo kroz takav turizam lako prodavati i ribe i pomidore.

z3_1.jpg

- Nema gosta koji ne traži prostitutke u Šibeniku. Nema dana kad ne slegnem ramenima i kažem im - nažalost ništa.  Sve to u gradu koji je početkom prošlog vijeka imao nekoliko javnih kuća i očito bio puno napredniji nego danas – kaže Dobra čija inicijativa nije mrska ni direktoru šibenske Turističke zajednice Dinu Karađoli. Turisti, vele on, stalno traže dodatnu ponudu, kockarnice, pa i te egzotične poslastice, ali zasad Šibenik nema ni kvalitetni hotel, infrastrukturu za kongresni turizam niti pravu diskoteku.

Ostaje da vidimo da li će inicijativa proći i komšije dobiti svoju crvenu četvrt i koliko je to uopšte dobro za razvoj ostalih vidova turizma.

VEZAN TEKST: NAJPOZNATIJE SVJETSKE DESTINACIJE SEKS TURIZMA.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti