Inspektori oduzeli lažnu brendiranu robu u Budvi

Uprava za inspekcijske poslove, odsjek Tržišne inspekcije, je u okviru kampanje pod nazivom "Dani zajedničke akcije", a u cilju nadzora nad primjenom zakonskih propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, uspješno sprovela aktivnosti u saradnji sa inspektorima Uprave policije.

U skladu sa Zakonom o žigu, izvršene su ukupno četiri kontrole kod privrednih subjekata na području Opštine Budva, koji se bave prometom tekstila i obuće kao i drugih roba čijim prometom se mogu povrijediti prava intelektualne svojine.

Kod dva subjekta nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za povredu žiga robne marke ,,Nike" i ,,Hugo Boss“. Zbog utvrđenih nepravilnosti, preduzeta je mjera oduzimanja robe u ukupnoj vrijednosti od 9.710,00€. Za učinjeni prekršaj (na osnovu čl.62d Zakona o žigu), izdati su prekršajni nalozi pravnim licima u iznosu od 3.000,00€ i odgovornim licima u iznosu od 1.000,00€.

Zastupnici nosioca prava žiga robnih marki ,,Nike" i ,,Hugo Boss“ obaviješteni su kako bi isti pokrenuli postupak kod nadležnog suda.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti