Intenzivirana saradnja sa Turskom u oblasti turizma

Savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Amel Dedeić, direktorica Lokalne turističke organizacije Budve Maja Liješević i predsjednik Odbora direktora HG Budvanska rivijera Mijomir Pejović, u sastavu delegacije Opštine Budva boravili su u radnoj posjeti Bodrumu, pokrajini Mugla u Turskoj.

Tom prilikom sastali su se sa predsjednikom Udruženja hotelijera Boder, Omerom Faruk Dengizom i predsjednikom Udruženja turističkih agencija Turske – TURSAB, predstavništvo za Bodrum i regiju Mugla - Yukselom Aslanom.

Predstavnici NTOCG i LTO Budva na sastanku sa predsjednikom Boder-a, pored opštih informacija o udruženju, njihovoj organizaciji i članstvu, razmjenili su informacije oko modela i načina klasifikacije i kategorizacije hotelskih kapaciteta dvije zemlje. Na sastanku je iskazana zainteresovanost za saradnju sa udruženjima hotelijera iz Crne Gore, kao i interesovanje za međusobnu razmjenu i obuku hotelijerskih i ugostiteljskih kadrova. Udruženje hotelijera Boder broji članstvo od 1200 velikih hotela.

Na sastanku sa predstavnicima Udruženja turističkih agencija Turske –TURSAB, savjetnik direktorice NTOCG Amel Dedeić upoznao je prisutne sa turističkom ponudom Crne Gore, dok je direktorica LTO Budve Maja Liješević prisutnima prezentovala ponudu smještajnih kapaciteta u Budvi, kako u hotelima tako i u privatnom smještaju. Takođe, predstavnici NTOCG i LTO Budva učesnicima sastanka predstavili su i druge aspekte turističke ponude naše zemlje s akcentom na raznovrsnost i brojne mogućnosti koje Crna Gora kao turistička destinacija nudi, poput kupališnog turizma, aktivnog odmora u prirodi, kulturno istorijskog nasleđa, ponude Nacionalnih parkova i drugog.

Tom prilikom, Dedeić je predstavnike TURSAB-a pozvao da prisustvuju webinaru koji početkom oktobra NTOCG organizuje za predstavnike ovog udruženja, a ujedno ih je informisao da će jedan od budućih koraka NTOCG biti organizacija studijske posjete za turističke agente i turoperatore iz Turske.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti