Kredit sa depozitom od 100% koji vam poslije vrate

Građanima koji već imaju određeni iznos novca, a žele da im taj isti iznos ostane i kad obave posao ili kupe robu, nekoliko crnogorskih banaka ponudilo je naizgled neobične kredite kod kojih je obavezno položiti depozit u visini od 100% iznosa.

Ovakvi zajmovi su jeftiniji od klasičnih keš kredita, a banke ih, budući da su obezbjeđeni ukupnim iznosom pozajmice, odobravaju i nezaposlenima.

Kamate na kredite sa 100 odsto depozita kreću se od 3,6 do 9 odsto. Takvim kreditima građani koji već imaju para najčešće ulože novac u posao koji im iskrsne, ili kupe nešto u šta su oklijevali da potroše ušteđevinu. Mnogi bi ipak postavili sasvim logično pitanje - zašto da uzmem kredit, ako već imam novac koji mogu da uložim.

 

Naravno da se može novac odmah upotrebiti  za potreban proizvod ili uslugu, ali je nakon kupovine novac definitivno potrošen. Ali, ako se taj novac položi, dobiće se od banke isti iznos po povoljnijim uslovima u odnosu na druge kredite. Plus, nakon isteka perioda otplate, korisnik će opet imati svoj uloženi novac na raspolaganju, i to uvećan za kamatu za period oročenja.

Takođe, potrebna dokumentacija je najčešće minimalna i period za obradu kredita je kraći od perioda za odobrenje ostalih zajmova.

Treba paziti uslove za raniju otplatu ovih zajmova, jer iako banke otpisuju kamatu za prijevremeno zatvaranje, otpisuje se i kamata dobijena na položenom depozitu, tako da se stvara disbalans za klijenta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti