Specijalno tužilaštvo opet u WTE

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević sazvao je hitnu konferenciju za štampu povodom najave njemačke kompanije WTE-EVN da će napustiti postrojenja za tretman otpadnih voda u Vještici i aktivirati dvije garancije: jedne date od strane Vlade i jedne date od strane prethodnog opštinskog rukovodstva koja nije prošla skupštinsku proceduru, dok je treća garancija WTE prema Opštini Budva za kvalitet izvedenih radova prestala da važi 2014. godine i sad je nenaplativa.

Predsjednik je ukazao na činjenicu da projekat nije urađen u skladu sa projektom, tehničkim i zakonskim regulativama te da je kao takav ostao sa dosta nedostataka koje je investitor trebalo da u prethodnom periodu otkloni ili primjereno umanji iznos iz Ugovora (DBFO). Rad zajedničke komisije, dodao je predsjednik, koja je trebalo da utvrdi izvedeno stanje i iznos opravdanih potraživanja, bio je opstruiran od strane kompanije WTE, koja je pozivajući se na član protokola, jednostrano napustila rad Komisije i tražila aktivaciju garancija.

Predsjednik je istakao da je o cijelom slučaju, imajući u vidu finansijske i ekološku dimenziju problema, obavijestio specijalnog državnog tužioca i da će preduzeti sve pravne radnje kako bi se problem riješio, opština izmirila svoje obaveze prema investitoru, a investitor obeshrabrio da jednostrano napusti postrojenje i dovede u pitanje ekološku bezbjednost opštine.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti