Putovanja nakon epidemije, šta možemo da očekujemo?

Situacija sa korona virusom će svakako proći, ostaje veliko pitanje može li se turistička industrija oporaviti, i šta možemo da očekujemo u bliskoj budućnosti

Prema studiji kompanije koja se bavi globalnim čuvanjem i pakovanjem prtljaga, “Luggagehero”, turisti i svjetski putnici će svakako putovati, s tim što će buduća putovanja biti drugačija od onih koja su do sada bila aktuelna.

 

Turisti će željeti da putuju, ali će na putovanjima biti oprezniji. Šta to znači? Veliki broj putnika, naročito u Sjedinjenim Državama, i dalje planira da realizuje svoje aranžmane koji se odnose na period od maja do kasne jeseni, s jednom značajnom razlikom, to će uglavnom biti putovanja koja će biti ostvarena u okviru sopstvenih zemalja.

 

Turisti će izbegavati destinacije koje zahtjevaju duga i neizvesna putovanja koja uključuju višesatne letove ili krstarenja od nekoliko dana. Izbjegavaće takođe i sve najpoznatije i najposjećenije destinacije, kako bi se distancirali od gužvi, gradskog prevoza i prenatrpanih lokaliteta.

 

Upravo zbog toga, stvara se jedan novi vid turističkog aranžmana, odmor od 10 dana ili dvije nedelje tranformisaće se prema predviđanjima u produženi vikend koje će najvjerovatnije biti realizovan u sopstvenoj zemlji.

 

Turizam je veoma otporna industrija, putnicima se savjetuju mjere predostrožnosti, odnosno preduzimanje racionalnih mjera ukoliko je to neophodno. Jedno je sigurno, čim se bude riješila ova situacija sa epidemijom, svi turistički centri krenuće u masovnu i agresivnu kampanju, a većina zemalja će uvesti određenu strategiju oporavka koja će podrazumjevati uvođenje određenih popusta ili pogodnosti, tako da nema brige za turizam, i to se odnosi i na turiste i na agencije i sve kompanije koje rade u ovoj industriji.

 

izvor: tumagazin.rs

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti