Izazov nemogućem

Izazov nemogućem

 

 

Izložba "Izazov nemogućem" o svjetski poznatom duhovnom učitelju, Šri Činmoju, biće otvorena večeras (13jul) u 20 časova u poslovno komercijalnom centru "TQ Plaza". Izložba će trajati do 20. jula.

 

Šri Činmoj (1931-2007) bio je duhovni učitelj koji je koristio meditaciju i unutrašnji mir kao izvor ogromne fizičke snage. Podizanjem velikih težina nastojao je da inspiriše ljude da meditiraju i da otkriju svoje sopstvene kapacitete. O njegovim podvizima svjedočili su mnogi profesionalni dizači tegova i bodi-bilderi koji su bili zapanjeni ogromnim težinama koje je podizao, uprkos godinama i njegovoj fizičkoj spremnosti. Među njegovim podvizima, svakako ne treba preskočiti: grupu ljudi (900 kg), helikopter (1.440 kg), afričkog slona (3.420 kg) i mlazni avion (13.950 kg).
Izložba "Izazov nemogućem" je putujući muzej specijalno konstruisanih sprava za podizanje, koje je koristio Šri Činmoj. Prvi put je u Crnoj Gori i dio je evropske turneje, tokom koje je posjetila Češku, Italiju, Austriju, Mađarsku, Njemačku, Slovačku, Englesku, Bugarsku i Srbiju. Ovih dana, postavka se, sa istoimenim 30-minutnim filmom mogla vidjeti u Delta City-u u Podgorici.

ri_Činmoj.png
Dokumentarni film "Izazov nemogućem" (Challenging Impossibility) koji prati ovu izložbu, prvi put je prikazan na prestižnom Tribeca Film Festivalu u Njujorku, aprila 2011. Film se usredsređuje na jedno veče u novembru 2004. kada je Šri Činmoj izveo na desetine teških podizanja pred publikom. Ukupna težina koju je te večeri podigao bila je preko 90.000 kilograma! Film sadrži komentare legendi bodi-bildinga kao što su Bil Perl, Frenk Zejn i Majk Kac, zatim kanadskog strongmena Hjuga Džirarda, višestrukog olimpijskog pobjednika Karla Luisa i drugih. Film "Izazov nemogućem" prikazan je na više od 70 filmskih festivala u nekoliko desetina zemalja širom svijeta i dobio je nekoliko festivalskih nagrada.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti