Izgradnju 48 stanova i 460 vezova platili 280 miliona

Vodeći strani investitori u Crnoj Gori, kompanije Adrijatik marinas i Luštica divelopment, predstavili su, na sastanku Savjeta stranih investitora u Podgorici, status svojih investicija. Predstavnici kompanije Adrijatik marinas, u kojoj udio imaju Piter Mank, Oleg Deripaska i Natanijel Rotšild, govorili su o statusu projekta Porto Montenegro.


Kroz projekat je do sada investirano preko 280 miliona eura u velike i značajne inicijative, od kojih su najaktuelnije izgradnja novih stambenih kapaciteta, u šta spada 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana visoke specifikacije, proširenje marine, odnosno povećanje kapaciteta marine na 460 vezova, planirani objekti za održavanje i remont, koji će pružati prvoklasne usluge popravke jahti svih veličina, precizira se u saopštenju.


Na sastanku je prezentovan i koncept hotelsko-stambenih objekata kondominijumskog tipa.

Kompanija Luštica divelopment, čiji je većinski vlasnik egipatski Oraskom Samiha Savirisa, informisala je o aktuelnim dešavanjima u okviru projekta Luštica bej na istoimenom poluostrvu.


Izgradnja 70 objekata apartmanskih zgrada privodi se kraju, dok će u 2016. godini biti izgrađeno još njih 45, navedeno je u saopštenju.
Predstavnici Luštice divelopment istakli su da je građevinska dozvola za gradnju golf terena obezbijeđena, pa se očekuje da radovi budu završeni do 2017. godine.

 

 

Kompanija Adriatik Marinas, ove je godine prodala preko 32 miliona eura vrijednih nekretnina koje gradi na „pjeni od mora“ u Tivatskom zalivu.

 

Do ovog trenutka mi smo u 2014. godini prodali preko 32 miliona eura vrijednih nekretnina, većinom na evropskom i tržištu Rusije“, kazao je direktor prodaje Adriatik Marinasa Nik Kasini američkom onlajn časopisu World Property Journal.

bankar.me.jpg


U tekstu pod naslovom „Crna Gora narastajuća evropska destinacija za odmor“, ovaj časopis piše o brojnim nekretninskim i hotelsko-turističkim projektima u Crnoj Gori čiji investitori, prema ocjeni novinara World Property Journala „ciljaju na sofisticiranu internacionalnu klijentelu koju privlače prirodne ljepote i laka dostupnost ove balkanske države“.

 

Cijene preostalih neprodatih nekretnina kreću se od 368 hiljada eura za jednosobni stan preko 1.353.000 eura za dvosoban stan sa velikom terasom, do 5 miliona eura za luksuzni penthaus-apartman u Regentu“, nabraja direktor prodaje Porto Montenegra.

 

On se World Property Journalu pohvalio i privlačnim fiskalnim ambijentom koji Crna Gora nudi bogatim jahtašima. „Crna Gora ima nultu stopu PDV-a na čarterovanje jahti, a u Antibu na francuskoj rivijeri PDV na čarter je čak 20 odsto. Dodajte na to činjenicu da je gorivo za jahte ovdje i do 50 odsto jeftinije u odnosu na Italiju i druge slične države koje su etablirane jahting-destinacije. Iz toga vam je jasno zašto se mnogo jahti odlučuje da se smjesti kod nas”, objasnio je Kasini.

 

izvor: bankar.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti