Izložba „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioliˮ povodom međunarodnog Dana muzeja

JU Muzeji i galerije Budve, Muzej grada Budve organizuje izložbu „Budvanska riznica zdravlja – apoteka porodice Antonioliˮ povodom međunarodnog Dana muzeja autora MA Ljubica Miličić. Izložba će biti otvorena u subotu, 18. maja u 19 časova u Muzeju grada Budve, Stari grad, ulica Petra I Petrovića 11.

Dio teksta iz kataloga izložbe autora MA Ljubice Miličić:

„Predstavljanje porodičnog nasljeđa starobudvanske porodice Antonioli i susret antropologije, muzeologije i farmacije odražava primjenu savremene muzeološke paradigme. U takvoj konstelaciji ideja, posebno mjesto pripada upravo članovima lokalne zajednice i njihovoj aktivnoj ulozi u reprezentovanju nasljeđa i lokalne kulture. Tako predmeti, zapisi, usmena predanja i sve moralne vrijednosti ostaju na ponos i postaju podsjetnik budućim generacijama na život i kulturni razvitak Starog grada Budve.

Koncept izložbe omogućava doživljaj kulture svim čulima, a realizovaće se u saradnji sa Crnogorskom asocijacijom studenata farmacije koja radi pri Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Prilikom otvaranja studenti farmacije će imati izlaganje o značaju i doprinosu farmacije kao nauke i izrađivati kozmetičke preparate kao autentičan poklon.ˮ

 

U ime JU Muzeji i galerije Budve obratiće se direktorica mr Lucija Đurašković, a izložbu će otvoriti dr sci. med. Vera Dabanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti