Izuzetno niska cijena: Prodaje se privatno ostrvo u Škotskoj, početna cijena 80.000 funti

Škotsko ostrvo “Deer Island" biće ponuđeno na aukcijskoj prodaji koja će se održati u petak 26. marta, a početna cijena koju bi trebalo izdvojiti je samo 80.000 funti.

Ostrvo Deer može se pohvaliti sa 11 hektara zemlje koja se nalazi na mirnom jezeru Loch Moidart na zapadu Škotske.

Ono što je izazvalo interes kod javnosti kada je u pitanju ovo ostrvo jeste iznenađujuće niska početna cijena. Dok u Londonu za navedenu količinu novca možete dobiti osrednju garažu, u Škotskoj za isti iznos dobijete cijelo ostrvo.

Nenaseljeno ostrvo predstavlja prostor u kojem se može "uživati bez ikakvih šansi za uznemiravanje" zahvaljujući njegovom udaljenom položaju, istakli su iz aukcijske kuće Future Property.

U blizini ostrva se nalazi srednjovjekovni dvorac Tioram koji je izgrađen u 13. bijeku , a danas je u ruševinama.

Ostrvo se prodaje nakon što je 500 godina bio u vlasništvu iste porodice , pojasnio je upravnik imovine Stephen McCluskey za CNN.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti