Izvodjenjem predstave "Neodustajanje" nastavlja se medjufestivalski pozorišni program JU "Grad Teatar"

U utorak, 5. decembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava„Neodustajanje“ Marije Medenice, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Marija Medenica je za ovu monodramu, pored izuzetno pozitivnog stava kritike i stručne javnosti, dobila i  Glavnu nagradu festivala “Be:femon” i Posebnu nagradu za uspješne i kvalitetne transformacije na ArtTrema festu Ruma.

Monodrama tematizuje životni izbor i put jedne glumice. Sva pitanja, nedoumice, zakulisne radnje i izazovi koje prate umjetnicu u dosezanju snova, osnova su stalnog preispitivanja, čiji je glavni odgovor odustati od pozorišta ili ne.

Autorski tim predstave pored Marije Medenice čine Divna Stojanov i Maja Grgić, saradnice na tekstu i režiji, Irena Popović Dragović, kompozitorka i Marina Sremac, kostimografkinja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti