Jadranski padobranski kup u Budvi

Danas je u Budvi otvoreno međunarodno padobransko takmičenje u skokovima na cilj “30. Jadranski padobranski kup”, koje se održava do 9. Junana stadionu “Lugovi”.

Na takmičenju učestvuju padobranci iz sledećih zemalja Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Sjever e Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Organizator takmičenja je NVO Vazduhoplovno razvojni centar iz Budve, tehnički realizator je Aero-klub Onogošt, a pokrovitelj je Opština Budva uz podršku Ministarstva odbrane Crne Gore. Takmičenje je u kalendaru FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i bilo je predviđeno da se održi od 24.-26. maja ove godine, ali je zbog vanrednih lokalnih izbora u Budvi, pomjerenkza ovaj vikend. Radi toga su učešće na takmičenju otkazale prijavljene reprezentacije Slovenije, Mađarske, Itlije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara. Na takmičenju učestvuje i Ani Stamenova iz Bugarske, koja je potpredsjednica FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i Šef komiteta za klasične padobranske discipline.

“Njeni utisci sa ovog takmičenja su izuzetno pozitivni i najavila je svoju podršku Vazduhoplovnom sportskom savezu Crne Gore u kandidaturi za konferenciju FAI / ISC (međunarodne padobranske komisije Svjetske vazduhoplovne federacije) u Budvi za 2026. godinu. Pozivamo građane Budve i turiste da na stadionu “Lugovi”, prisustvuju atraktivnim padobranskim takmičarskim skokovima na cilj”, kazali su organizatori.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti