Javni poziv za dodjelu podsticaja u razvoj poljoprivrede otvoren do 1. novembra

Sekretarijat za privredu Opštine Budva je na osnovu Odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede i Plana Podsticajnih mjera u Poljoprivredi za 2022. godinu objavio Javni poziv za dodjelu podsticaja u razvoj poljoprivrede za tekuću godinu.

Predmet Javnog poziva su sledeće oblasti:

-promocija poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda

-podrška razvoju ruralnog turizma

-podrška razvoju proizvodnje voćnih zasada

-podrška proizvodnji i razvoju maslinarstva

-podrška proizvodnji i razvoju vinogradarstva i vinarstva

-podrška povrtarskoj i cvjećarskoj proizvodnji

-podrška razvoju pčelarstva

-podrška razvoju organske proizvodnje

-podrška podizanju zasada ljekovitog bilja

-podrska stočarskoj proizvodnji

-podrška aktivnostima za vodosnabdijevanje

-podrška razvoju ribarstva i marikulture i

-podrška unapredenju lovstva

Kako navode u saopštenju, Javni poziv je otvoren 18. maja i traje do 1. novembra tekuće godine, odnosno do utroška sredstava opredjeljenih za realizaciju podsticaja.

"Obavještavamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da se sa sadržajem Javnog poziva, mogu upoznati na zvaničnom web site-u Opštine Budva www.budva.me ili na oglasnoj tabli Opštine Budva.

Obrazac "Zahtjev za dodjelu podsticaja u razvoj poljoprivrede" može se podići na šalteru Građanskog biroa Opštine ili preuzeti sa web site-a Opštine Budva www.budva.me

Popunjen Zahtjev sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:

Sekretarijat za privredu zahtjev po JAVNOM POZIV-u za dodjelu podsticaja u razvoj poljoprivrede za 2022. godinu Trg Sunca 3, 85310 BUDVA.

Sve neophodne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti kod ovlašćenih službenika u Sekretarijatu za privredu-Sektor za poljoprivredu, kancelarija br. 83.", navedeno je u saopštenju Sekretarijata za privredu Opštine Budva.​​

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti