Javni prevoz u ovom gradu "olakšava život" turistima, proglašen je najboljim u svijetu

Magazin Time Out, a prenosi klix.ba,  predstavio je listu koja obuhvata 19 gradova svijeta s najboljim javnim prevozom koji će olakšati život turistima, a popis predvodi Berlin.

Zahvaljujući pametnim telefonima i različitim aplikacijama koje pomažu u navigaciji snalaženje na ulicama stranih gradova je olakšano, a mnogima je njihovo korištenje prvi korak prilikom stizanja na novu destinaciju.Međutim, bez njih snalaženje među lokalnim autobusnim ili željezničkim linijama može biti prilično zahtjevno, stoga je Time Out uz pomoć lokalnog stanovništva pronašao 19 gradova svijeta s najboljim javnim prevozom.Prvo mjesto zauzeo je Berlin koji karakterišu pouzdanim, udobnim i sigurnim.

Čak 97 posto ispitanih stanovnika oduševljeno je saobraćajnom mrežom, a metro nudi čak 175 stanica na devet linija koje opisuju jednostavnim za navigaciju. Također, Berlin posjeduje i S-Bahn odnosno gradsko-prigradski željeznički sistem koji povezuje predgrađa s centrom.

Drugo mjesto na listi zauzeo je Prag, a 96 posto stanovnika smatra da je njihov grad jednostavan za obilazak uz pomoć javnog prevoza.

Na trećem mjestu je Tokyo, za koji se navodi da je izuzetno lak za navihaciju, čak i za one koji ne govore japanski jezik.

Lista od 19 najboljih obuhvata sljedeće gradove: Evo 19 najboljih gradova sa najboljim javnim prevozom na svijetu:

 

Berlin

Prag

Tokyo

Kopenhagen

Stockholm

Singapur

Hong Kong

Taipei

Šangaj

Amsterdam

London

Madrid

Edinburgh

Pariz

New York

Montreal

Chicago

Peking

Mumbai

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti