Jedan grad nudi 500 hiljada besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta

Vlada Hong Konga najavila je planove da podijeli 500.000 besplatnih avio karata kao dio napora da oživi svoju turističku industriju i privuče posjetitelje natrag u grad.

Inicijativa "Hello Hong Kong", kako prenosi klix.ba,  predstavljena je u četvrtak, ali je na njoj radi više od dvije godine.

Karte će biti raspoređene među tri aviokompanije Cathay Pacific, HK Express i Hongkong Airlines. Ukupno 500.000 karata koštalo je grad oko 254,8 miliona dolara.Putnici koji žele putovati u Hong Kong mogu posjetiti stranicu World of Winners od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju aviokarata.

Karte će biti dodijeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila ljudima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostatka svijeta.

Oni koji su ranije bili u Hong Kongu naći će drugačiji grad od onog kojeg se sjećaju. Neke omiljene lokalne atrakcije, poput plutajućeg restorana Jumbo Kingdom, trajno su zatvorene.Prije pandemije Hong Kong je imao 56 miliona posjetioca  godišnje, a do 2022. taj je broj pao na oko 100 hiljada. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle popraviti turističko stanje u Hong Kongu i navesti putnike da ga ponovno stave na popis omiljenih destinacija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti