Jedan hrvatski gradić našao se na listi najboljih skrivenih destinacija u svijetu

Jedan od najvećih svjetskih izdavača turističkih publikacija Matador Network podijelio je kojih 10 destinacija biste trebali posjetiti prije nego što se nađu na listi drugih ljubitelja putovanja, a na listi se našao i gradić koji se nalazi na obali Jadranskog mora.

Riječ je o Cavtatu, koji se nalazi u blizini Dubrovnika. Opisuju ga kao mjesto koje je idealno ako želite izbjeći gužve, a ipak uživati u njegovoj prirodi i kulturi.

"Najjužnije hrvatsko ljetovalište Cavtat savršeno je za svakoga ko želi preskočiti masu turista u popularnijim gradovima zemlje. Poznat po svojoj rivi s drvoredima, šljunčanim plažama, muzejima i povijesnoj arhitekturi, lako možete bazirati svoje putovanje oko Cavtata ili ga dodati posjetu dok ste u Dubrovniku", opisali su Cavtat, a prenosi portal klix.ba.

Ukoliko želite posjetiti Cavtat, Matador Network navodi da ćete između plaža Žal i Rat imati mnogo mogućnosti za sunčanje i uživanje u čistom moru, a u neposrednoj blizini se nalaze brojni hoteli s pogledom na plažu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti