Jedna od najskrivenijih crnogorskih plaža našla se na Guardianovoj listi najboljih za 2022.

Na Guardionavoj listi najboljih plaža za 2022. godinu našla se jedna od najskrivenijih plaža u Crnoj Gori, a riječ je o plaži Drobni Pijesak.

Bajkovita plaža Drobni Pijesak smjestila se u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

Guardian navodi da je Budvanska rivijera jedan od najvećih dragulja u Crnoj Gori. A kako navode plažu Drobni pijesak karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja.

Iako se plaža nalazi tek na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca, pravi je podvig da do nje stignete automobilom. A još je veći podvig da se sa nje vratite.

Međutim, imate i mnogo jednostavniju opciju na raspolaganju. U toku ljetnje sezone je dostupno putovanje brodićem do ove plaže i to iz pravca Petrovca i Budve.

Tek kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more, sitan pijesak kojim je ova plaža prekrivena, bit će vam jasno da se vaš trud isplatio.

Na listi od 40 najboljih plaža za ovu godinu našla su se dvije plaže iz susjedne Hrvatske. Riječ je o plaži Divni na Pelješcu i Krivica na Lošinju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti