Jeftine destinacije u Evropi za koje nećete morati izdvojiti mnogo novca

Turističke stranice izdvajaju Rumuniju, Bugarsku, Portugalija i Češku kao države za čiju posjetu nećete morati potrošiti previše, a imaju pregršt zanimljivih turističkih sadržaja.

Evropa nudi obilje destinacija za sve ukuse i interese - od plavih obala sa pješčanim plažama preko krivudavih planinskih staza do historijskih destinacija koje datiraju više od hiljadu godina.

Nažalost, kako prenosi klix.ba, mnoge od ovih destinacija - posebno u popularnim zemljama kao što su Francuska, Njemačka i Holandija  - takođe će maksimalno iscijediti vaš budžet.

Ako tražite najjeftinije evropske zemlje za posjetu, moraćete razmišljati van okvira, a turističke stranice predlažu sljedeće zemlje kao prihvatljivu opciju:

 

Bugarska

Bugarska je jedan od skrivenih dragulja Evrope za putnike i iseljenike koji se nalaze u istočnoj Evropi. Ova država ima gradove bogate historijom i prelijepe pejzaže, uključujući plaže duž Crnog mora ljeti i planine za skijanje zimi.

Javni prevoz je u Bugarskoj nevjerovatno jeftin s kartama za međugradski voz već od 5 dolara, a večera s pićem koštaće manje od 10 dolara.

 

Rumunija

Rumunija je još jedna zemlja sa prekrasnim pejzažima, živopisnim gradovima i veoma pristupačnim načinom života. Hrana u Rumuniji je veoma jeftina, uključujući menije u restoranima u kojima za ručak možete izdvojiti i 4 dolara.

Smještaj u hotelima, hostelima i apartmanima košta od 7 dolara po osobi.

 

Portugalija

Iako je skuplji od ostalih zemalja na listi, cijene u Portugaliji su otprilike upola ili čak za jednu trećinu manje od onih u drugim zapadnoevropskim zemljama, sve dok se ne planirate skrasiti u Lisabonu.

 

Češka Republika

Daleko od Praga, Češka ima i prekrasan krajolik i povoljne nekretnine. Životni standard u Češkoj je otprilike isti kao u Njemačkoj, ali košta upola manje.

Obroci su jeftini, a mogu se pronaći za iznose od 3 do 5 dolara, a oni koji žele posjetiti ovu državu mogu platiti već od oko 15 dolara za noćenje u hostelu.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti