Budvu očekuje uspješna turistička jesen

Budvu očekuje uspješna turistička jesen

 

Ne skrivajući zadovoljstvo tokom glavne turističke sezone, koji je po njenom mišljenju bio više nego uspješan, direktorka Turističke organizacije Budve Jelena Rađenović Dandrea je najavila takođe odličnu postsezonu.

„Prema najavama hotelijera i tour operatora pred nama je više nego dobra postsezona. Odlična ponuda na našoj rivijeri uz afirmativne cijene motivisala je veliki broj turista da putem tour operatora unaprijed rezervišu svoj boravak na našoj rivijeri u toku septembra i oktobra mjeseca“, navodi Rađenović- Dandrea.

Dodala je da se u postsezoni očekuju veći dolasci sa zapadnog tržišta i to Francuske, Velike Britanije i Njemačke.

 

„Kako bi i u zimskim mjesecima Budva bila centar lijepog dešavanja, već su u toku pripreme na organizovanju dočeka Nove godine, kako javnog na Trgu, tako i po hotelima. Očekujemo da će imidž Budve kao grada odličnog provoda uz kvalitetan program rezultirati dobrom posjetom i u periodu van sezone“ istakla je Rađenović Dandrea.

 

Upravo tri osnovna cilja koja su postavljena: produženje turističke sezone, suzbijanje sive ekonomije i unapređenje turističkog proizvoda, su, kako je navela u mnogome ispunjeni.

 

"Pred sezona je ove godine počela ranije nego obično, a turistički promet je bio mnogo veći i intenzivniji u poređenju sa prethodnim godinama. Turistički promet u legalnoj zoni se značajno povećao. Boravišna taksa koju plaća gost po danu boravka je u prvih sedam mjeseci naplaćena oko 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu", kazala je Rađenović.

 

Za septembar je najavila i organizovanje prve etno ture.

„Etno tura je osmišljena tako da obuhvata više ruralnih turističkih proizvoda kao što su seoski, gastro, vjerski, kulturni i rekreativni turizam. Tura podrazumijeva obilazak pet sela u zaleđu, četiri manastira, upoznavanje sa vjekovima starom istorijom, kulturom i tradicijom naroda ovog kraja, degustaciju specijaliteta domaće kuhinje, kulturno-umjetnički program, šetnju netaknutom prirodom, druženje posjetilaca sa domaćim životinjama kao i zadržavanje na nekoliko prelijepih vidikovaca i izvora pitke vode", zaključila je direktorka TO Budve.

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti