Kad evropski turisti žele na odmor?

Prema izvještaju Evropske komisije za putovanja (ETC), najveći broj evropskih turista želi da iskoristi svoj odmor do kraja avgusta, što jasno govori da će ljetnja turistička sezona ove godine biti gotovo izvjesna.

Rezultati istraživanja „Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel – Wave 6“ koje je objavila Evropska komisija za putovanja pokazuju da 56% Evropljana planira da ode na odmor do kraja avgusta ili u svoju ili u neku drugu zemlju, dok 26% njih još nije planiralo kako će provesti odmor, najviše zbog neizvjesnosti oko vakcina.

Ovaj izvještaj pruža uvid o uticaju pandemije na turističke planove i preferencije Evropljana u vezi sa vrstama destinacija, vremenu planiranom za odmor, kao i o ukupnim iskustvima. Samopouzdanje putnika nastavlja da se povećava na talasu nade u što brži oporavak, njih 48% ima osjećaj optimizma u vezi sa planiranjem putovanja.

Iako je ljetni odmor tradicionalno na listi želja većine ispitanika, zemlje se razlikuju u stepenu entuzijazma. Poljaci (79%) i Italijani (64%) zagovaraju trend planiranja putovanja prije kraja agusta, nakon njih slijede stanovnici Austrije (57%), Njemačke i Holandije (56%). Ove zemlje za sada dijele najveći optimizam kad su turistička putovanja u pitanju.

Izvor: Tumagazin

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti