Kako mejlovi pomažu boljem izdavanju smještaja

U jeku takmičenja hotelskog i privatnog smještaja, neprestana je borba za opstanak na tržištu turizma i zarade.

Kako se izboriti za najpopularniji smještaj?

Neki bi rekli da je dobra reklama samo oma na internetu, pa bi se bavili i SEO analizom, ali stvar je zapravo mnogo jednostavnija. Stvoriti dugoročno poverenje sa svojim gostima.

Najbolje je početi sa imejlom i sajtom: dvije ključne stavke za dobijanje svih potrebnih informacija o smještaju, lokaciji i ostalim detaljima vezanih za odmor. Zaboravite na cirkularne mejlove, jer uglavnom završe u "kanti za otpatke" (spam), nego personalizujte mejl kako biste pridobili njihovu pažnju.

Prema statistikama, firma koja se obuči za onlajn komunikaciju putem socijalnih mreža, imejla i ostalih interkacija, podiže svoj rejting za 20%. Da bi to uspjela, potreban je unos podataka svakog gosta, njihovih utisaka, zamjerki, savjeta itd. putem specijalizovanog softvera ili prostim unosom u kompjuter.
Najbolja opcija je da u mejlu prethodnih gostiju pošaljete pred sezonu mejl obavještenja o zakazivanju smještaja za ovu godinu, kako bi na vrijeme bili informisani. Takođe, ohrabrite goste pitanjima i interesovanjem da daju svoje viđenje kvaliteta smještaja i ponude.

Ne zaboravite na socijalne mreže kao važan dio dobre reklame za privlačenje gostiju, osim toga registrujte se i na sajtovima koji se bave turizmom i organizacijom smještaja. Preuzmite slike vašeg smještaja gostiju sa Instagrama, okačite ih na Fejsbuku, pomenite dobre tvitove, organizujte mini-nagradnu igru... Animacija je pola posla.

Dvije najvažnije tehnike u prodaji su Unakrsna i tehnika Uvećanja prodaje i koriste se u svim vidovima trgovine, prodaje, pa i izdavanju smještaja kao jednog vida iznajmljivanja robe na određen period.

Unakrsna tehnika pomaže vam da gostu obezbjedite povjerenje u vas, primjerom "Gosti koji su probali naš SPA centar, nisu odoljeli ni večeri u restoranu uz gambore i prijatnu atmosferu."

Pored toga, tehniku uvećanja prodaje treba iskoristiti prije dolaska gostiju, poslati im imejl koji sadrži neku dodatnu ponudu, mnoge agencije daju popust na djecu ili čak jedno od njih može besplatno da gostuje. Ova tehnika je uspješna u 90% slučajeva "starih" gostiju koji se onda osjećaju kao kod svoje kuće, jer imaju specijalan tretman i ponude.

Mejl dobrodošlice je poželjan, on treba da bude personalizovan, da sadrži sve potrebne informacije o zakazanom smještaju, o vremenskim prilikama koje ih očekuju i eventualno, sve dodatne informacije koje ih mogu interesovati.

Era napretka tehnologije zahtijeva da se svi objekti modernizuju, to i ne mora biti toliko loše, čak i najobičniji mejl kao sredstvo komunikacije može vašem poslu donijeti profit od čak 50%.

 

VEZANO: Zašto je mail i dalje kralj prodaje?

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti