Kapitalne investicije na teritoriji opštine Bar

Najavljen nastavak realizacije velike investicije po projektnoj dokumentaciji II faze izvođenja projekta “Rekonstrukcija i izgradnja trga šetališta Sutomore”

Izgradnjom ove staze biće upotpunjena turistička ponuda i uljepšan ugođaj brojnih mještana i turista, zahvaljujući uspješnoj saradnji JP ''Morsko dobro'', Opštine Bar i Upravi javnih radova.

"Prema planu investicionih aktivnosti stavićemo akcenat na projekte koji su od velikog značaja za ovu opštinu ", naveo je rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju JP "Morsko dobro" Vukašin Mijatović, na sastanku koje je održan sa predstavnicima Opštine Bar, Suzanom Crnovršanin i Marijom Marković.

Pored sprovedenih aktivnosti hitnih sanacijja u obalnu infrastukturu u zoni morskog dobra, JP "Morsko dobro" će nastaviti sa realizacijom započetih projekata u ovoj godini, a to su: "Izrada projektne dokumentacije za pješačku staze Ratac,-Zukotrlica" u dižini od 2 km, kao i raspisivanje tendera za projektnu dokumentaciju "Regulacija korita rijeke Željeznice”.

"Izrada projekta revitalizacija šume Lekovića na Žukotrlici” je bila jedna od tema sagovornika u dijelu planiranih aktivnosti.

Tema sastanka je bila i revitalizacija šume na Golom brdu, koja je uništena požarom prije dvije godine. Napominjemo da će se prvi put Javno preduzeće uključiti u rješavanje ovog problema.

Na osnovu dostavljenih zahtjeva i prioriteta od strane Opštine Bar, JP "Morsko dobro" će u skladu sa svojim mogućnostima, kao i nakon sprovođenja svih analiza i zakonskih procedura krenuti u realizaciju paniranih infrastukturnih projekata.

Predstavnica Opštine Bar Suzana Crnovršanin je upoznala prisutne sa siituacijom u zoni morskog dobra ,kao i problemima sa kojima se susreću na području ove opštine, ističući da će zajedničkom saradnjom doći do rješenja, a samim tim i do realizacije važnih kapitalnih projekata u zoni morskog dobra.

Na sastanku sa predstavnicima Opštine Bar je razgovarano o aktulenim i budućim projektima.

U toku je raspisivanje tendera za nabavku i postavku mobilijara  ( klupe i kante za otpatke) za cijelo crnogorsko primorje, kao i tender za izvođenje hitnih sanacija, a dio će između ostalog biti namjenjen i barskoj opštini. 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti