Karantin za one koji se vraćaju sa Minokonosa, santorinija i još pet grčkih ostrva

PUTNICI koji se vraćaju u Englesku sa sedam grčkih ostrva, ali ne i iz ostatka zemlje, moraju u karantin, objavila je britanska vlada, a prenosi HINA.

Dosad je vlada u Londonu, nadležna samo za Englesku, odredila karantin za putnike iz nekoliko zemalja bez obzira iz koje pokrajine dolaze, čime je razbjesnila Španiju kada su Baleari, omiljeno odredište britanskih turista, bili najmanje zahvaćeni virusom.

"Prvi put imamo podatke i dovoljne kapacitete da možemo dodavati ili micati neka ostrva s popisa zemalja za koje je određen karantin, nezavisno o njihovoj kontinentalnoj teritoriji", izjavio je u parlamentu ministar saobraćaja Grant Shapps.

Prva teritorija koja podliježe toj ciljanoj i regionalnoj mjeri su putnici koji će se u srijedu vratiti sa sedam grčkih ostrva, među kojima su Mikonos, Santorini i Krit, i moraće u karantin.

Velika Britanija je po broju umrlih, 41.500, najteže pogođena zemlja u Evropi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti