Katedrala Sagrada Familia u Barseloni nakon sedam mjeseci ponovo otvorena za posjetioce

Nakon sedam mjeseci katedrala Sagrada Familia u Barceloni otvorila je svoja vrata za posjetioce. Iako ograničenja zbog koronavirusa kada je riječ o posjetama i dalje postoje, ovo bi ipak moglo voditi očekivanoj normali.

Shodno tome, riječ je o tek "stidljivom" otvaranju samo vikendom od 9:00 do 15:00 sati isto kao i kada se u julu 2020. godine desilo sa Gaudijevim hramom koji je bio otvoren nakon prvog prinudnog zatvaranja.

Iz katedrale su naveli da su fokusirani na ovo ponovno otvaranje dodajući da je situacija i dalje podložna promjenama ukoliko se u obzir uzme tok pandemije koronavirusa.

U julu prošle godine katedrala je željela odati počast građanima ulaznicama, ali dio grupe čiji je obilazak bio planiran u oktobru, u tome nije mogla uživati jer je Sagrada Familia morala biti zatvorena zbog pandemije.

Međutim, mnogi su saglasni da će nakon ovog otvaranja i grad malo oživiti te su, ukoliko se zadrži povoljna epidemiološka situacija, planirano je i podizanje velike dvanaestokrake zvijezde iznad Barcelone koja će obasjavati baziliku, piše španski ABC.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti