Kinezi slave godinu Tigra, organizovana velika svečanost

Milioni ljudi su započeli proslavu početka Kineske nove godine 1. februara, a ova godina označava prelazak iz godine Bivola u godinu Tigra.

Godina Tigra , kako prenosi klix.ba, trajat će od 1. februara ove do 31. januara naredne godine. Kinezi smatraju tigra kraljem svih životinja, a ova zvijer je simbol hrabrosti i snage.

Zbog toga Kinezi često nose odjeću koja je dekorisana motivom tigra zbog vjerovanja da donosi sreću i uspjeh.

Inače, tigar je treći znak u kineskom horoskopu, a prema vjerovanju, tigrove u ovoj godini očekuju napredak i nagrade za uloženi trud. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti