Koje skijalište će biti otvoreno u Evropi ove sezone?

Većina destinacija za skijanje i zimske sportove u Evropi ostaće bez skijaša osim Švajcarske koja ne odustaje od svog nacionalnog ponosa.

Evropu je ponovo podelila pandemija, ovog puta po pitanju otvaranja ski sezone i skijališta. Jedna od retkih alpskih zemalja koja nije zatvorila svoja skijališta za turiste je Švajcarska, dok su ostale zemlje potpuno ili delimično zatvorile svoja skijališta, kao što su Francuska, Švedska, Norveška i Finska. Austrija je prvobitno najavila nameru nastavljanja sa sezonom, ali je kasnije odustala zbog pritiska Evropske unije.

Kako ističe Loren Vana, savetnik za skijašku industriju, svake godine skijanje u Evropi donosi 34 milijarde evra prihoda, što je polovina ukupnog svetskog prihoda od ovog sporta.

Poslovni Švajcarci, ovoliki gubitak ne mogu da dozvole, pa u planinskom resortu Verbieru najavljuju normalno funkcionisanje svih turističkih kapaciteta, od žičara do restorana i hotela. Turisti će normalno, morati da se pridržavaju određenih mera, kao što je nošenje maski i socijalno distanciranje u svim objektima.

Sva sreća za one kojima je Švajcarska nedostupna, u našem regionu nisu zatvorena sva skijališta, pa će pasionirani skijaši moći da i u ovo doba pandemije, uživaju u omiljenom zimskom sportu.

Izvor: tumagazin.rs

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti