Kometa Neowise iznad naše Budve

Kometa je prije dva dana imala bliski susret sa Suncem i prošla pored njega na udaljenosti od 44 miliona kilometara, što je prosječno 14 miliona kilometara bliže Suncu nego orbita planete Merkur


Foto: Jugoslav Belada

 

Do sledećeg vidjenja proći će 6,800 godina. Otkrivena tek skoro, 27.marta. Trenutno se u svijetu svi ljubitelji astronomije trude da je vide i fotografišu:

https://www.nasa.gov/feature/how-to-see-comet-neowise/

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti