Koncert Gorana Karana - kruna Dana Širuna

Tradicionalna pučka fešta od ribe, vina i piva „Dan širuna“, koja se obilježava već 53 godine, ove godine će se održati u subotu, 06. oktobra ispred zidina Starog grada u Budvi.

Program manifestacije će biti bogat i raznolik, a započeće u 16 sati i 30 minuta defileom Gradske muzike Budve i NVO „Feštađuni“.


Manifestacija će zvanično biti otvorena u 17 sati, nakon čega će uslijediti dječji i omladinski program u okviru kojeg će nastupiti Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Predškolska ustanova „Vini Pu“, Gimnastički klub „Budva“, časopis za djecu i omladinu „Krug mladih“, Rock sastav „Avis“ i brojni solisti.


Nastup ženske vokalne grupe „Harmonija“, uz igrokaz „Feštađuna“, predviđen je za 19 sati, a nakon njih će se organizovati sportske igre (skidanje pršuta sa grede u gradskoj luci, igre na bini, povlačenje konopa ispred bine....), koncert folklornog ansambla KUC „Stefan M. Ljubiša“ i koncert klape „Jedinstvo“ iz Bara.
Vrhunac večeri očekuje se od 21 sat, kada će na binu stupiti Goran Karan, jedan od najpopularnijih izvođača iz regiona.

Tokom manifestacije, već od 18 sati, turisti, gosti i mještani će uživati uz besplatnu degustaciju ribe, vina i piva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti