Koncert klasične muzike u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u utorak, 9. maja, u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biti održan koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti Aleksandar Jakovljev (klavir) i Aleksandar Vasiljev (klarinet).

Aleksandar Vasiljev – vodeći ruski klarinetista nove generacije. Diplomirao na CNSMD

de Lion (prof. Nicolas Baldeirou); državni konzervatorijum u Sankt Peterburgu (prof. Andrej Kazakov). 2012–2022 – solista Sanktpeterburške filharmonije pod dirigentskom palicom Jurija Temirkanova. 2017–2022 – klarinet; profesor kamerne muzike na Sanktpeterburškom državnom konzervatorijumu.

Aleksandar Jakovljev je diplomirao na Rostovskom državnom konzervatorijumu Rahmanjinov gjde je takođe završio postdiplomske studije kod Sergeja Osipenka i studirao kompoziciju kod Leonida Kliničeva. Kasnije je studirao na salcburškom Mocarteumu kod Alekseja Ljubimova i u Berlinu na Umjetničkom univerzitetu kod prof. Paskala Devojonoma.

Program koncerta:

Brams – Sonata za klarinet i klavir br. 1, op 120 u f-molu

Basi – Koncertna fantazija za klarinet i klavir na teme iz Verdijeve opere „Rigoletoˮ

Pulenc – Sonata za klarinet i klavir

Mijo – Brazilijera iz svite „Skaramušˮ

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti