Koncert Marije Zečević

U crkvi Santa Marija, u Starom gradu, večeras u 21 č, nastavlja se ovogodišnji muzički program festivala „Grad teatar“. Na programu je koncert mlade pijanistkinje Marije Zečević.

Ove godine, JU „Grad teatar“ će omogućiti mladim muzičarima Budve, srednjoškolcima i studentima, koji su do sada pokazali najbolje rezultate na takmičenjima u sredinama gdje uče, da prikažu dio svog talenta i znanja pred pravom festivalskom publikom.

Selekciju za ovaj dio off programa festivala, pod nazivom Podijum mladih, uradio je pijanista Nikola Vučković.

Marija Zečević, rođena  13.12.2005. godine u Kotoru. Prve tajne klavira počinje da otkriva u klasi prof. Gabriele Aksamit u ŠOMO Budva, koju završava kao Đak generacije 2020., u klasi prof.  Slađane Babović, a pod mentorstvom prof. Nikole Vučkovića. Usavršavala se na majstorskim kursevima profesora Borisa Кraljevića, Bojana Martinovića, Jurija Kota, Mire Marčenke, Lajtfrida Horsta i Bojane Nikić Bocev. Marija sada pohađa ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru, u klasi profesorice Ane Mihaljević, a usavršava se redovnim pohađanjem majstorskih kurseva i konsultacijama kod eminentnog pijaniste i pedagoga, prof. Borisa Kraljevića.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima: Prve nagrade na 42. Muzičkom Festivalu Mladih Crne Gore, 2015; Laureat 44. Muzičkog festivala Mladih Crne Gore, 2017; Laureata kategorije na Međunarodnom takmičenju „Josip Slavenski“, Srbija, 2019. Godine; Prve nagrade na Međunarodnim takmičenjima „Mocart“ i „Rahmanjinov“, 2021; Druge nagrade na MT „Uljus“ i „Sirmium“, Srbija, 2021 itd. ..

Svirala je kao gost na koncertu mladog srpskog pijaniste Nikole Avramovića, u Loznici, a povodom obilježavanja 7 vjekova postojanja Manastira Tronoša. Ove godine je učestvovala u projektu „Vivum“, u organizaciji Zavoda za školstvo Crne Gore, a pod pokroviteljstvom UNICEF-a, imala je solistički koncert sa Vjerom Radulović u Kotoru i  nastupala je na KotorArtu.

 

Takođe, istog dana, sa početkom u 10 č, u  crkvi Santa Marija, nastavlja se simpozijum „Antun Kojović i njegovo djelo“.  

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti