Koncert Virtuozna harmonika u Porto Montenegru

Koncert Virtuozna harmonika u Porto Montenegru

 

Koncert Virtuozna harmonika Predraga Jankovića, u organizaciji Centra za Kulturu Tivat i Porto Montenegra, biće održan na platou ispred Zbirke pomorskog nasljeđa, u nedelju, 25. avgusta sa početkom u 21:00h. Velikan klasične muzike izvešće Vivaldijeve muzičke radionice na harmonici, ali i Šopenova, Sainskova i Albininijeva djela.

 

Vrhunac njegovog stvaralaštva predstavlja CD Virtuozna harmonika, koji je prvi izdati CD klasične muzike na harmonici u Crnog Gori. Aplauze je pobrao i od publike na Olimpijskim igrama u Londonu, kada je nastupio sa džez bendom River.

 

Pored mnogobrojnih nastupa širom Evrope i svijeta, u Crnoj Gori je nastupao na festivalima Kotor-Art, A-tempo, Barski ljetopis i Esspresivo. Osnivač je prvog Međunarodnog muzičkog festivala za klasičnu harmoniku, Harmonika Fest, zajedno sa svjetskim umjetnicima na ovom autentičnom instrumentu. Laureat je brojih nagrada i priznanja, među kojima je najznačajnija Grand Pri nagrada na međunarodnom takmičenju Baltika Harmonika u Sankt Petersburgu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti